Ons lestraject

Wij bieden jonge mensen verschillende mogelijkheden om kennis te maken met muziek.

Een eerste kennismaking met muziek
Het lestraject kan beginnen in onze Music@Meteren-class, een kennismakingsjaar voor jonge kinderen. Klik hier voor uitgebreide informatie over dit cursusjaar.

En dan: les op een instrument
Wij stimuleren het uiteraard als iemand een instrument wil leren bespelen. Dit doen we door deze beginnende muzikanten, of hun ouders, te informeren over hoe zij hun muziekopleiding zelf kunnen regelen. We geven advies over docenten en instrumenten huur. De organisatie en bekostiging van dit deel van het traject ligt dus bij de muzikant zelf en de vereniging speelt daarbij een adviserende rol. Op onze downloadpagina vindt u informatie over docenten in de regio die u eventueel voor de individuele lessen kunt benaderen en adressen waar u terecht kunt voor mogelijke huur van een instrument.

Maar ook: starterslidmaatschap
Maar dat is niet het enige dat wij als vereniging kunnen doen. Tot de leerling het niveau heeft bereikt om in het jeugdorkest te komen spelen, bieden wij een ‘starters lidmaatschap’ aan voor een bedrag van slechts € 15,- op jaarbasis. De leerling blijft zo bij onze vereniging betrokken en wordt van alles op de hoogte gehouden.

Een paar keer per jaar krijgen de starters de mogelijkheid om met jeugdorkest M-tastic! mee te repeteren en op te treden, hetzij met zang, percussie en op het eigen instrument. De muziek wordt door onze dirigente van het jeugdorkest zo geschreven dat elk niveau leerling mee kan spelen. De leerlingen ervaren zo ook het plezier in het samenspelen in een orkest en kunnen regelmatig ouders, familie en vrienden én zichzelf trots maken door te laten zien hoe zij zich ontwikkelen.

Vervolgens: doorstromen naar het jeugd-poporkest
Door de contacten van de vereniging met de docenten zal tijdig blijken wanneer een student het niveau heeft behaald om naast de eigen privé lessen ook volledig met ons jeugd-poporkest mee te gaan repeteren. Meestal is dit na 1 à 2 jaar les. Het starterslidmaatschap wordt dan omgezet naar een jeugd/volwassen lidmaatschap.

Dit traject is uiteraard voor iedereen te volgen. Of je nu uit de Music@Meteren-class komt of al ergens muziekles volgt, en je wilt graag af en toe optreden en samen met anderen muziek maken; je bent bij ons van harte welkom!

Onze algemene opleidingsbrochure en aanmeldformulieren kunt u downloaden via onze downloadpagina

VOLG ONS OP FACEBOOK, YOUTUBE EN INSTAGRAM

Made with Mobirise ‌

Offline Web Software