Foto_M-tastic - versie 2
M-tastic!
M-tastic! is het jeugd-poporkest van de muziekvereniging uit Meteren. In 2018 werd M-tastic! genomineerd voor de Jo de Gramprijs en won het orkest de Gerard Evers publieksprijs tijdens de cultuurprijsuitreiking van de gemeente Geldermalsen. Bekijk de promo op youtube.

Bezetting
De bezetting van het orkest is te vergelijken met een band (bas, gitaar, drums, toetsen), uitgebreid met een groot aantal blaasinstrumenten en zelfs violen. Alle instrumenten zijn welkom. En blijkt er nog meer talent in het orkest te zitten, zoals zang of dans, dan wordt hier ook gebruik van gemaakt. Het jeugdorkest bestaat uit een zeer gevarieerde groep mensen, want hier spelen niet alleen jongeren en volwassenen in die in opleiding zijn, maar ook muzikanten die het gewoon leuk vinden om in dit orkest te spelen.

Repertoire
De muziekkeuze richt zich op eigentijdse popmuziek van de laatste twee decennia. De te spelen nummers worden door de dirigente speciaal voor dit orkest gearrangeerd, waardoor deze aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van de jeugdige muzikanten. Plezier in het muziek maken staat voorop.

Dirigent
Het jeugd-poporkest staat onder leiding van Sylvie de Lyon. Naast dirigent van het jeugd-poporkest, speelt ze trompet in diverse orkesten en bands, verzorgt ze de Music@Meteren-class en geeft ze muziekles.

Meespelen
M-tastic! repeteert wekelijks 18.45 tot 19.45 uur op de dinsdagavond in het dorpshuis van Meteren. Interesse om mee te spelen? Nieuwe muzikanten zijn altijd welkom. Kom een keer kennismaken en meedoen. In overleg met de dirigent bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

Lid worden
Tarief en aanmeldformulier lidmaatschap